[ jwhuisman.nl ]

Jan-Willem Huisman

Connect met mij via LinkedIn

Bekijk mijn Facebook profiel

Volg mij via Twitter

Stuur een persoonlijke e-mail

Achtergrond van Jan-Willem Huisman

Laat ik mij allereerst even voorstellen. Mijn naam is Jan-Willem Huisman en ben op 26 september 1993 geboren in het ziekenhuis te Dordrecht. Mijn ouders woonden toen in Papendrecht dus daar woonde ik toen. Mijn vader was toen kapitein op de veerpont Kop van 't Land, de boot van Dordrecht naar Werkendam. Dat was leuk want daar kon je als kind vaak naar toe om een reisje mee te gaan.


Na een aantal jaar in dat huis gewoond te hebben, zijn we in 1997 verhuisd naar een ander huis in Papendrecht. Dit huis was wat groter en nieuwer, dus we dachten dat we daar op ons plek zaten. Daar ben ik ook voor de eerste keer naar basisschool de Prins Florisschool gegaan. Dit was ook de eerste keer dat ik met een echte computer te maken had gekregen en mijn interesse was al vroeg gewekt. Mijn ouders merkte echter dat we daar niet op ons plek zaten. dus zijn we in 1999 verhuist naar een leuk stadshuisje te Dordrecht.


Dat huis stond in de wijk Oud-Krispijn. De reputatie van die wijk was niet echt goed, maar dat viel ons alles mee. Bij een ander huis hoort ook een andere basisschool: de Prins Bernhardschool. Daar ben ik in groep 3 ingestroomd. Dat vond ik toen helemaal niets, want je moest aan een tafeltje zitten. Het was ook wennen, een nieuwe school, want je kent natuurlijk niemand. Maarja, alles went zullen we maar zeggen.


Na binnen 6 jaar de basisschool te hebben afgerond, is mijn vader inmiddels veranderd van beroep. Mijn vader is VTS-Oparator geworden in de haven van Rotterdam. Nu kon ik dus niet meer gezellig een keer Langs bij mijn vader op de boot. Nu moest ik ook een keuze maken voor mijn vervolg school. Mijn ouders wilden graag weer in Papendrecht gaan wonen, dus de keuze was gevallen op CSG de Lage Waard.


Toen het schooljaar begon, woonden we nog in Dordrecht. Er zat dus niets anders op dan heen en weer te rijden naar de school. Oktober 2005 zijn we verhuist naar het huis waar we nu wonen. Ik ben de opleiding gestart op de HAVO, maar mijn capaciteiten werden niet goed genoeg bevonden om er op te blijven, dus moest ik vanaf het tweede jaar naar de VMBO-TL opleiding toe.


In het derde jaar moesten we een snuffelstage lopen. De keuze was toen bevallen op bezichtig.nu, een webdesign bedrijf te Papendrecht. Na 3 jaar op deze school te hebben gezeten, heb ik mijn VMBO-TL diploma gehaald met een eindlijst waar ik een beetje trots op was. Zeker gezien het feit dat ik er vrij weinig voor hoefde te doen. Toen moest ik dus weer een keuze maken voor een vervolgopleiding. Omdat mijn interesse in computers nog steeds niet over was gegaan en mijn snuffelstage beviel, wist ik dat ik in de ICT verder moest gaan.


De keuze was gevallen op de opleiding Applicatieontwikkelaar op het ROC Da Vinci College te Dordrecht. Deze opleiding ben ik in 2009 gestart. Ook ben ik in april 2010 begonnen als verkoopmedewerker bij Alternate te Ridderkerk. Inmiddels ben ik in het tweede jaar van mijn opleiding beland en daarbij hoort een stage periode van 100 dagen. Na deze dagen doorgebracht te hebben, werd mij gevraagd om hier te komen werken. Dit kon ook in het weekeind en na even overleggen waren we er uit. Ik zou mijn baan bij Alternate opzeggen en bij Intermix als medewerker an de slag gaan. Op 22 juni was het zo ver. Ik stopte bij Alternate.


Het werken bij Intermix was goed te combineren met school. Ik kon gemiddeld 2 dagen per week bij Intermix terecht. Hierdoor heb ik met een voltijd opleiding toch voldoende tijd gevonden om een gerelateerde baan naast mijn studie te hebben. Hierdoor kon ik mijn studie als applicatieontwikkelaar binnen vier jaar afronden. Ik vond alleen een MBO diploma niet voldoende. In overleg met Interix ben ik gestart met een deeltijd studie Business IT & Management op Avans Hogeschool, met de voorwaarde dat ik alles wat ik geleerd heb toe kan passen binnen het bedrijf. Voor ons beiden een win-win situatie.


Na het eerste jaar direct mijn Propedeuse gehaald te hebben, werd mij in december 2014 gevraagd om de rol van junior project manager binnen Intermix op mij te nemen. Deze kans heb ik met beide handen aangepakt. Inmiddels heb ik drie functies binnen Intermix: webdeveloper, stagebegeleider en jr. projectmanager. Deze functies vervul ik allemaal met even veel plezier.


Na een paar maanden als junior projectmanager gewerkt te hebben, kreeg ik van een ex partner van Intermix een aanbod welke ik niet kon laten liggen. Ik kon binnen zijn nieuw op te starten bedrijf de zelfde functie gaan vervullen. De uitdaging van een nieuw op te starten bedrijf trok mij enorm aan. Na mijn ontslag bij Intermix te hebben aangeboden, kon ik direct bij D&P Graphic Web Agency aan de slag.


Op het moment dat ik mijn LinkedIn profiel aangepast had, ging direct mijn telefoon. Bij Intermix was ik stagebegeleider en volgens het Da Vinci College heb ik daarbij sterk aan de kwaliteit van de studenten bijgedragen. Zij vonden het jammer dat ik deze functie niet meer kon vervullen en hadden een voorstel om twee dagen per week het docenten team te komen versterken. Ook deze uitdaging kon ik zeker niet laten liggen.


Na 3 jaar bij de startup te hebben gewerkt, was het voor mij tijd om een keuze te maken tussen het onderwijs en het bedrijfsleven. Mijn keuze is gevallen op het onderwijs, omdat mijn hart ligt bij het verder helpen van mensen met hun toekomst. Daarom ben ik in 2017 full-time aan de slag gegaan als docent, iets waarop ik tot de dag van vandaag geen spijt van heb gehad!

Groepsfoto uit Stoumont Stoumont: Collega's Foto uit Cafe Tinus Foto van Henk: De dorpskat van Papendrecht Miss Montreal bij Wantijpop Foto van dansvereniging Bounce Bekijk al mijn foto's >

Connecties van Jan-Willem

Daniella Sienders Michiel Van Ballegooijen Mara Kortland Jens van de Graaf Sander de Ruijter Robert Vlot Korstiaan Huisman Matthijs Hoekstra Nils Mellema Bekijk al mijn vrienden (257) >